Petrovac-Sveti Stefan

Panoramsko krstarenje Petrovac-Sveti Stefan je prilika vidite čari Budvanske rivijere ali i da prikupite veliki broj lajkova na svojim Facebook i Instagram profilima.

Više puta u toku dana, brod Montenegro Star isplovljava sa pristaništa u Petrovcu i vodi vas do bisera Jadrana, i jednog od najprestižnijih ljetovališta – Svetog Stefana.

Odmah po početku plovidbe, očaraće vas divlja ljepota crnogorskog primorja – okomite stijene koje uranjaju u vodu, gusta borova šuma i brda koja se dižu visoko iznad mora! Divlje plaže, uvale, i stijene koje je more milionima godina obilovalo prosto će vas mamiti da ih slikate, da ih večno sačuvate u sećanju.

Prva naselja koja srećemo na putu ka Svetom Stefanu su Perazića Do i Reževići. Pogled na nedovršeni hotel AS vas možda neće očarati, ali Manastir Reževići će popraviti utisak.

Odatle se netaknuta priroda nastavlja sve do rta Skočiđevojka, nakon kojeg ćete u stijenama opaziti topovske bunkere iz doba SFR Jugoslavije, a na stijenama velelepne vile.

Skočiđevojka, Foto: CdM

Ponovo ćete imati priliku da uživate u divljim plažama, zelenilu i plavetnilu, a možda ćete vidjeti i neki vodopad (ukoliko je bilo kiše prethodnih dana, što u toku ljeta nije čest slučaj).

Drobni Pijesak se izdvaja iz okoline svojom veličinom, brojem gostiju ali i tirkizno plavom bojom mora. Vjerujemo da ćete poželjeti da se okupate na Drobnom Pijesku!

Nedugo nakon Drobnog Pijeska, brod Montenegro Star stiže do Svetog Stefana oko kojeg pravi polukružni obilazak kako biste mogli da ga vidite sa svih strana, i slikate ga za Facebook i Instagram.

Sveti Stefan, Foto: Wikipedia

Odmah do Svetog Stefana je i Miločer, koji je nekada davno bio ljetnjikovac za kralja i kraljicu, a danas je odmaralište za milionere.

Iz Miločera, brod započinje svoj povratak u Petrovac, ali pre pristajanja u Petrovcu, plovi oko ostrva Katič i Sveta Neđelja, i prolazi duž Petrovačke plaže kako bi vam pružio još jedan užitak.

Ovo panoramsko krstarenje traje oko sat i četrdeset minuta, ali sećanje na njega ostaje godinama!

Plovidba brodom Montenegro Star do Svetog Stefana i nazad traje sat i 45 minuta.