Petrovac-Drobni Pijesak

Drobni Pijesak je zauzimao veoma važnu ulogu u Paštrovićima i danas je jedno od omiljenih izletišta mještana, ali je godinama unazad jedna od najpopularnijih plaža Budvanske rivijere. Zato vas brod Montenegro Star vodi na krstarenje Petrovac-Drobni Pijesak i ostavlja vas na plaži da uživate!

Brod Montenegro Star više puta u toku dana isplovljava sa pristaništa u Petrovcu i kreće put azurno plavog mora na Drobnom Pijesku.

Čim isplovite, počećete da uživate u divljoj ljepoti crnogorskog primorja – okomite stijene koje uranjaju u vodu, gusta borova šuma i brda koja se dižu visoko iznad mora – kao da ste krenuli u neku bajku a ne na krstarenje.

Kada se približivo plaži Perazića Do, u zaleđu ćete vidjeti čuveni Manastir Reževići. Tu se netaknuta priroda nastavlja sve do rta Skočiđevojka, nakon kojeg ćete u stijenama opaziti topovske bunkere iz doba SFR Jugoslavije, a na stijenama milionske vile ugnježdene u zelenilo i kamen.

Perazića Do, Foto: smjestajubudvi.com

Na plaži Drobni pijesak, Montenegro Star iskrcava svoje putnike a potom ukrcava one koji su došli sa prethodnom turom i žele da se vrate u Petrovac.

Do pre nekoliko godina na ovu plažu se moglo stići samo brodom.

Neke će možda iznenaditi što se plaža zove Drobni Pijesak budući da je na plaži uglavnom kamenje, ali sitni pijesak ispunjava cijelu uvalu pod vodom i daje joj tu fantastičnu azurno plavu boju.

Drobni Pijesak, Foto: montenegro.travel

Na plaži ćete moći da iznajmite ležalje i suncobrane, da se kupate, ronite, sunčate, ali i da ručate u nekom od nacionalnih restorana.

Nakon što pokupi goste na Drobnom Pijesku, Montenegro Star kreće nazad ka Petrovcu. Ponovo prolazi pored naselja koja je obišao u dolasku, ali se nakon Reževića upućuje ka ostrvima Katič i Sveta Neđelja. Tu imate priliku da napravite još neku sjajnu sliku za Facebook i Instagram, a onda se spušta duž Petrovačke plaže i pristaje na petrovačko pristanište.

Plovidba brodom MOntenegro Star od Petrovca do Drobnog Pijeska traje oko 30 minuta. Toliko je potrebno i za povratak nazad.