Petrovac-Budva

Krstarenje Petrovac-Budva je izlet koji ćete pamtiti! Ako želite u jednom danu da vidite najljepše plaže Budvanske rivijere, da napravite sjajne slike na Svetom Stefanu ili u Miločeru, da obiđete Budvu i okupate se na Havajima – ovo je pravi izlet za vas!

Brod Montenegro Star isplovljava sa pristaništa u Petrovcu i kreće put „kraljice crnogorskog turizma“ – Budve.

Čim isplovite, imaćete priliku da uživate u divljoj ljepoti crnogorskog primorja – okomite stijene koje uranjaju u vodu, gusta borova šuma i brda koja se dižu visoko iznad mora, vode vas do Reževića i plaže Perazića Do.

Tu se netaknuta priroda nastavlja sve do rta Skočiđevojka, nakon kojeg ćete u stijenama opaziti topovske bunkere iz doba SFR Jugoslavije, a na stijenama velelepne vile.

Prvo „stajalište“ broda je na plaži Drobni Pijesak. Gosti koji žele, mogu se iskrcati i ostatak vremena provesti na njoj. U povratku iz Budve, Montenegro Star će pokupiti sve goste koji su se iskrcali na Drobnom Pjesku.

Drobni Pijesak, Foto: Wikipedia

Brod Montenegro Star svoje putovanje nastavlja ka Budvi i prvo stiže do Svetog Stefana oko kojeg pravi polukružni obilazak kako biste mogli da ga vidite sa svih strana, i slikate ga za Facebook i Instagram.

Odmah do Svetog Stefana je i Miločer, koji je nekada davno bio ljetnjikovac za kralja i kraljicu, a danas je odmaralište za milionere.

Posle Miločera, sigurno ćete zapaziti Pržno i plažu Kamenovo, a onda ćete već zapaziti koliko je velika plaža u Bečićima, i koliko su Rafailovići popularni.

Čim prođete rt Zavala, i uđete u Budvu, vidjećete koliko čuda ona pruža – od bandžija za najhrabrije, preko brojnih klubova i kafića za najveselije, do marine za najbogatije.

Budva, Foto: Wikipedia

Brod Montenegro Star uplovljava u Budvu, pristaje i u njoj ostaje 2 i po sata, tako da imate dovoljno vremena da osetite duh Budve, okupate se na Slovenskoj plaži ili ručate u nekom od popularnih ribljih restorana.

Kada se pauza u Budvi završi, Montenegro Star kupi goste u Budvi i plovi ka Havajima. Ostrvo Sveti Nikola, popularno nazvano Havaji, dovoljno je daleko od Budve tako da možete da napravite divne panoramske slike, da se iskupate ili zabavite u plažnom baru. Na Havajima brod ostaje sat vremena, a onda se polako vraća ka Petrovcu.

Nakon što pokupi goste na Drobnom Pijesku, ide nazad, ali pre pristajanja u Petrovcu, plovi oko ostrva Katič i Sveta Neđelja, i prolazi duž Petrovačke plaže kako bi vam pružio još jedan užitak.

Petrovac i ostrva Katič i Sveta Neđelja, Foto: Wikipedia

Plovidba brodom Montenegro Star traje oko dva sata (do Budve i nazad).