Krstarenje

Šta je prvo što pomislite kada čujete krstarenje? More, vjetar u kosi, sunčanje, kupanje, avantura, sjajne fotografije, odmor? Sigurni smo da možete nastaviti ovaj niz velikim brojem pozitivnih asocijacija, naročito ako zaplovite od Petrovca do Budve brodovima Montenegro Star!

Budvanska rivijera, „rivijera bisernih plaža„, centralni je dio crnogorskog primorja u čijem srcu se nalazi grad Budva. Nju, pored Budve, čine Petrovac, Sveti Stefan, Bečići, Rafailovići, Miločer, Pržno, Reževići, kao i četrdesetak manjih mjesta.

Prepoznatljiva je po plavetnilu Jadranskog mora, razuđenoj obali, mediteranskoj klimi i brojnim turističkim uslugama. Sa 270 sunčanih dana i kupališnom sezonom koja traje od maja do kraja oktobra privlači turiste iz različitih krajeva svijeta.

Brodovi Montenegro Star vam pružaju jedinstvenu priliku da krstarenjem upoznate svaki detalj crnogorskog primorja na potezu od Petrovca do Budve.

U našoj standardnoj ponudi su tri krstarenja:
krstarenje od Petrovca do Budve, sa pauzom u Budvi (2 sata) i na Havajima (1 sat)
krstarenje od Petrovca do Drobnog Pijeska sa iskrcavanjem na plaži Drobni Pijesak
– krstarenje – panoramsko razgledanje bez pristajanja – od Petrovca do Svetog Stefana

Od samog početka krstarenja, gosti imaju priliku da uživaju u znamenitostima, plažama i gradovima koji sasvim drugačije izgledaju kada se posmatraju sa mora. Među njima bismo izdvojili:
– divlju plažu „Crvena stijena“,
Perazića Do i Reževiće,
– jedan od bisera Jadrana – Skočiđevojku – za koju se vezuje jedna od najromantičnijih istorijskih priča,
– popularnu plažu za porodični odmor – Drobni Pijesak,
– jedinstveni grad-hotel Sveti Stefan,
– nekada kraljevo i kraljičino odmaralište Miločer,
– plažu koju vole mladi i oni koji se tako osjećaju – Kamenovo,
– crnogorski Monte Karlo – Rafailoviće,
– plažu koju krasi najlepši pijesak – Bečiće,
Budvu, Slovensku plažu i ostrvo Havaje (Sveti Nikola).

Veći brodovi, poput brodova Montenegro Star, su vrlo pogodni za krstarenja jer, osim komfora, pružaju i bolju vidljivost na vodi.

Pošto putujete brodom, preporučili bismo vam da ponesite šešir sa širokim obodom, kačket ili kapu koja će vas štiti od sunca. Brod Montenegro Star ima tendu koja štiti od sunca, ali ako ste pošli na krstarenje za Budvu ili Drobni Pijesak, preporučili bismo da nosite kapu tokom boravka van broda. Biće Vam potrebne naočare za sunce, marama po mogućstvu šira da je vežete preko kupaćeg, i krema za sunčanje. I ne zaboravite mobilne telefone, kamere i fotoaparate jer su slike sa krstarenja nešto što ćete željeti da podijelite sa prijateljima.

Neka vaša najljepša uspomena sa ovogodišnjeg ljetovanja bude upravo sa našeg atraktivnog krstarenja brodom po Budvanskoj rivijeri.