Kamenovo

Iako je duga samo oko 300 metara, plaža Kamenovo je jedna od popularnijih plaža na crnogorskom primorju.

Vrlo je pristupačna – može se direktno doći do plaže sa same magistrale, u njenoj neposrednoj blizini ima i parkinga, ali se može do nje stići i pješke, čak od Budve – Budva, Bečići, Rafailovići i Kamenovo su spojeni šetalištem.

Ali to nije njena glavna prednost. Ono što plažu Kamenovo posebno svrstava u red atraktivnih je pjeskovita obala (jedna od najljepših u Crnoj Gori) i njen specifični pijesak koji morskoj vodi daju posebnu tirkizno-azurnu boju!

Kamenovo, Foto: waytomonte.com

Kristalno čista voda u zavisnosti od sunčevih zraka, čas ima tirkiznu, čas azurnu boju, koja je zaista veličanstvena. Svi oni koji posjete Kamenovo, ono što neizbježno urade je da fotografišu upravo tu „igru svjetlosti“, koja oduševljava u svakom pogledu.

Sama plaža je orjentisana prema jugoistoku sa velikim brojem sunčanih sati, i čudesnim zalascima sunca! Sa desne strane plaže Kamenovo, gledano sa broda Montenegro Star, vodi pješačka staza kroz zelenilo, palme i kamenjar. Upravo na tom dijelu plaže možete napraviti nezaboravne snimke mora, kroz šuplje stijene ili pod vodom.

Ova plaža vam nudi brojne restorane i kafiće gdje možete uživati u hladu uz chill out i house muziku, hladno pivo, vino ili egzotične koktele, ukusnoj voćnoj salati ili obilnom ručku, i sve to na obali mora.

Plaža Kamenovo, Foto: mapio.net

Ali se mozete i nezaboravno provesti i na dnevnim žurkama koje traju svaki dan za vrijeme ljetjeg perioda. Dnevne žurke su omiljene među mlađom populacijom i onima koji se tako osjećaju. Zato ćete na Facebook, Instagram i YouTube naći jako puno snimaka sa Kamenova.

Plaža Kamenovo je nezaobilazna na mapi mjesta koja su tokom ljeta najatraktivnija i najposjećenija – na čuvenom sajtu za putovanja TripAdvisor, plaža Kamenovo zauzima mjesto među TOP 10 destinacijama u Opštini Budva koje morate posjetiti, pa ne propustite priliku da se u to i sami uvjerite.