Bečići i Rafailovići

Bečići i Rafailovići su nekada bili samo mala ribarska naselja pored Budve. Danas, Bečići su poznati po brojnim luksuznim hotelima, a Rafailoviće zovu „crnogorski Monte Karlo“.

Bečići imaju plažu dugu 1950 metara, koja je među najljepšim u Crnoj Gori i južnom Jadranu. Pijesak koji ćete naći na ovoj plaži ima toliko boja, nijansi, oblika, da ćete poželjeti da se uzeli veću torbu. Plaža je 1935. dobila Gran pri u Parizu za najljepšu plažu u Evropi.

Bečići, Foto: waytomonte.com

U Bečiće je uloženo mnogo novca tokom poslednjih godina, a najznačajnija investicija je izgradnja hotela „Splendid“, koja je stajala oko 70 miliona evra. U ovom velelepnom hotelskom zdanju je 2006. godine sniman i jedan od filmova o najpoznatijem tajnom agentu – Džejms Bondu 007 – „Kazino Rojal“, a svjetski samiti i forumi koji su organizovani u njemu ne mogu se ni prebrojiti.

Na brdu Zavala, koje razdvaja Budvu i Bečiće, vidjećete Dukley rizort. Elegantni i luksuzni objekat Dukley Gardens se nalazi na izolovanoj lokaciji sa pogledom na kristalno čisto more u Budvi i nudi privatnu plažu „Guvance“. Tu svaki apartman ima opremljenu terasu, jedinstveno je uređen i opremljen modernim sardžajima za opuštanje i udoban odmor. Gostima su na raspolaganju „golferski“ automobili kako bi se lakše kretali po „dukljanskim vrtovima“.

Rafailovići, Foto: Wikipedia

Sa desne strane Bečića, posmatrano sa broda Montenegro Star, ka plaži Kamenovo, nalaze se Rafailovići. Rafailovići su malo naselje koje se nalazi na istočnom dijelu velike bečićke plaže. Prilaz kolima sa Jadranskog puta, blizina mora i mogućnost dolaska do Budve peške duž lijepog primorskog šetališta privlači veliki broj gostiju.

Poslednjih godina ovo naselje je značajno promenilo svoj izgled, tako da sada gosti mogu pronaći obilje luksuznih apartmana, hotela, restorane sa kvalitetnom uslugom i ribljim specijalitetima. More uz obalu u Rafailovićima krasi tirkizno plava boja, a sa brda iznad Rafailovića, pruža se nezaboravan pogled na Budvansku rivijeru. Naročito u večernjim satima kada se sunce spušta u plavi Jadran.

Pogled sa vrha Rafailovića, Foto: stuptravel.rs